BLOC-Compromís d’Almassora presenta esmenes als contres l’Ajuntament per al 2014 amb l’objectiu de frenar l’augment de la desocupació, “que és el principal problema del municipi i ha de ser la prioritat del consistori”

El portaveu de BLOC-Compromís Xavier Trenco, proposa reduir partides com a protocol i representació, despeses de l’equip de Govern, el pàrquing… per augmentar la inversió a plans d’ocupació de 100.000 euros a 600.000

L’objectiu de BLOC-Compromís és aconseguir que des del consistori es creen 70 contractes de treball del menys 6 mesos de duració en 2014

BLOC-Compromís d’Almassora presentarà en el ple de pressupostos del divendres una proposta alternativa als comptes presentats pel PP amb l’objectiu de “multiplicar per sis l’escassa inversió prevista per l’equip de Govern per a plans d’ocupació”. Així ho ha anunciat el portaveu de BLOC-Compromís en el consistori, Xavier Trenco, qui considera que “la desocupació és el principal problema dels ciutadans d’Almassora, per la qual cosa considerem que la creació d’ocupació ha de ser la prioritat estratègica de l’Ajuntament i la pedra angular dels pressupostos per al 2014”. Trenco destaca que, per això, des de BLOC-Compromís “hem presentat una alternativa seriosa i treballada de pressupostos per a destinar a plans d’ocupació fins a 600.000 euros, és a dir multiplicar per sis els només 100.000 euros destinats pel PP a este concepte”. D’esta manera, segons les estimacions de BLOC-Compromís, l’any que ve es podrien generar fins a 70 contractes d’almenys sis mesos des del consistori.

Per a això, des de BLOC-Compromís s’ha presentat una rigorosa esmena als pressupostos del PP que redistribuïxen la inversió del consistori per a prioritzar la creació d’ocupació. En este sentit,  BLOC-Compromís proposa, entre moltes altres mesures, reduir els sous dels òrgans de govern, disminuir les partides destinades a atenció protocol·lària i propaganda, eliminar els 97.000 euros que abona el consistori al pàrquing de la localitat i disminuir en menor proporció altres molts conceptes. “La prioritat ha de ser l’ocupació”, insistix Trenco. 

Per a això, a més, BLOC-Compromís meus planteja reduir les partides destinades a xicotetes obres de reparacions i altres tasques que figuren en els pressupostos i realitzar estos treballs amb la posada en marxa de plans d’ocupació. “Creem que el PP hauria de tindre en consideració nostres propostes perquè la creació d’ocupació és un objectiu que hauria d’unir a tots els grups polítics d’Almassora”.