Enric Nomdedéu, hui durant l'acte amb la premsa
Enric Nomdedéu, hui durant l’acte amb la premsa

Compromís va subscriure al maig una aliança estratègica contra el fracking per a treballar coordinats en la lluita contra esta tècnica

 Nomdedéu: “Castelló i Terol compartim la mateixa amenaça de Montero Energy, per això veiem necessari compartir els arguments exposats per la Taula, que consideren que cal denegar els permisos”

 “L’informe de la taula del Fracking de Diputació creada a proposta de Compromís, amb el que la formació nacionalista ha aconseguit canviar la postura del PP a Castelló respecte a esta tècnica, ja s’ha remés a la Chunta Aragonesista per a reforçar la lluita contra el fracking a Aragó”. Així ho ha manifestat el portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, qui ha recordat que al maig, representants de Compromís i de la CHA van subscriure el ‘Compromís pels Maestrats i els Ports’, un acord estratègic “en defensa del futur i de la sostenibilitat dels municipis de l’interior, que fixa com a principi bàsic la lluita contra el fracking i la defensa del futur i de la sostenibilitat dels municipis de l’interior, així com la reivindicació d’infraestructures productives”.

Cal recordar que igual que Compromís ha aconseguit que el president de la Diputació de Castelló modifique la seua postura sobre el fracking, la Chunta Aragonesista va aconseguir que les Corts d’Aragó aprovaren la seua moció per a rebutjar el fracking a Aragó. Ara, “el PP d’Aragó està tornant arrere i pareix avalar el fracking. Esta és una amenaça no sols per a Terol, sinó també per a Castelló, per als Ports i per al Maestrat. Per este motiu, hem remés el rigorós informe coordinat per Ignacio Morell perquè la Chunta ho trasllade a les Corts d’Aragó i reforce els arguments tècnics, científics i mediambientals per a rebutjar el fracking”.

El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, que ahir mateix va remetre el document tant a Palacín com als representants de la Chunta a Terol, considera que “ara més que mai, cal coordinar les estratègies per a aconseguir definitivament expulsar el fracking de les nostres comarques i preservar el futur dels nostres recursos naturals, com l’aqüífer del Maestrat”.

 MOCIÓ PER AL DIMARTS I EN ELS MUNICIPIS

Cal recordar que Compromís en la Diputació de Castelló va registrar el dilluns una moció per a reclamar al Consell que assumisca les conclusions de la Taula del Fracking de Diputació, aplique rigorosament el principi de cautela i rebutge els projectes de fracking en la comarca. Així mateix, la moció, que es debatera dimarts que ve, també reclama que El Govern d’Espanya inicie els tràmits per a regular la protecció dels aqüífers, per a evitar futures agressions a l’aqüífer del Maestrat.

A més, des de Compromís en Els Ports i el Maestrat, es remetran mocions contra el fracking a tots els municipis d’esta comarca que es van posicionar a favor d’esta tècnica o que van condicionar el seu vot a les conclusions de la Mesa Tècnica.

D’altra banda, Nomdedéu ha manifestat que “des de Compromís en tots els àmbits, estarem vigilants per a aconseguir que tant Diputació com la Conselleria de Medi Ambient complisquen el compromís adquirit esta setmana d’atendre a les recomanacions dels experts de Diputació i que rebutgen els projectes presentats”.