Nomdedéu lamenta que el PP ja haja anunciat ja que “votarà en contra de que els ciutadans puguen decidir”

 

Nomdedéu subratlla que el PSOE ha presentat tres hores després una moció per a reformar la Constutició i es pregunta per què no van fer la reforma quan governaven

 

“Compromís portarà el debat sobre un referèndum per a decidir el model d’Estat a la Diputació de Castelló”. Així ho ha afirmat el portaveu de Compreels meus, Enric Nomdedéu, després de formalitzar a primera hora d’este matí una moció en què es recorda que “la Democràcia és l’única manera de solucionar l’elecció de la figura del Cap de l’Estat”. L’objectiu de la proposta de Compromís és “instar el Govern a impulsar un procés legislatiu pel que es decidisca, per mitjà d’un referèndum, sobre la possibilitat que tots els càrrecs públics i representatius de l’Estat espanyol, inclòs el Cap d’Estat, siguen designats per mitjà de l’elecció de la ciutadania. Els valencians hem de tindre dret a decidir, també a triar el Cap de l’Estat”

De fet, amb esta proposta, Compromís ha tornat a marcar l’agenda del debat polític en la Diputació. Tant és així, que tres hores després, el PSOE ha formalitzat una moció en què demana una reforma de la Constitució. Respecte d’això, Nomdedéu ha instat als ciutadans a preguntar-se “per què el PSOE no va fer esta reforma de la Constitució quan governava”. A més,, el portaveu de Compromís ha lamentat que el PSOE, després de huit anys de Govern, haja esperat que Compromís presente esta moció en la Diputació per a proposar ara una reforma de la Constitució. Segons Nomdedéu, “el PSOE està desorientat i no pareix un partit seriós, ja que gran part del deteriorament dels servicis públics es deu a desviar diners per a pagar als bancs degut a la reforma constitucional de l’article 135 que van promoure ells amb el suport del PP”.

També el PP de la Diputació ha entrat al debat obert per la moció de Compromís i, poques hores després, ha emés un comunicat de premsa en què anuncia que “els populars votaran en contra que la ciutadania puga decidir”. “La postura del PP i del PSOE ha demostrat que no han entés res del que van dir les urnes fa pocs dies, ja que cada vegada més gent està farta que PP i PSOE i els seus aparells prenguen decisions sobre qüestions essencials que afecten tots els ciutadans. Els ciutadans tenen dret a decidir el seu futur”, conclou Nomdedéu.