-L’acte inaugural oficial tindrà lloc este dijous dia 12 de juny amb la recepció i parlaments de les autoritats

-Durant els pròxims mesos es preveuen nombrosos actes per a recuperar l’ús sociocultural del Pati Renaixentista del s. XVI

Ja està pràcticament tot a punt perquè este dijous dia 12 es puga dur a terme la inauguració oficial del Pati Renaixentista del Palau de Betxí, que suposarà la finalització de la primera de les cinc fases previstes dins del projecte de recuperació d’este edifici de gran vàlua patrimonial.

Al llarg del dia de hui es preveu acabar les feines més importants que encara resten per fer, com ara la instal·lació del gran espill que reflectirà les desaparegudes columnes del pati o la construcció de l’estructura de fusta que delimitarà l’edifici de les cases veïnes. Amb això, s’iniciaran les feines finals de neteja i adequació dels últims detalls previstos abans de l’acabament oficial de l’obra.

Alfred Remolar, alcalde de Betxí, espera que “tot estiga ben lligat per al dijous, que ha de ser un dia històric per al nostre poble i per a la nostra gent, ja que oficialment donarem el primer pas per a la recuperació definitiva d’un dels elements més importants del nostra història i patrimoni”. Remolar ha afegit que “la restauració ha sigut magnífica, ja que s’han recuperat i accentuat totes les marques que el temps ha deixat durant segles i segles, cosa que permetrà fer una lectura perfecta del que ha sigut la història de Betxí”.

A partir del dijous s’encetarà una àmplia programació d’esdeveniments socioculturals a l’interior del Pati que s’allargarà durant els pròxims mesos, com ara concerts –es preveu que un quartet de la Unió Musical de Betxí actue eixe mateix dia-, celebracions matrimonials o fins i tot la inclusió de l’edifici dins d’una aplicació d’aventures per a telefonia mòbil.

S’espera que a l’acte inaugural acudisca el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, junt amb nombroses autoritats d’àmbit provincial i alcaldes de localitats veïnes, així com representants civils de la població de la Plana Baixa.