nomdedéufotoplenoPPOISNomdedeu assegura que el PP ha dinamitat el sistema financer propi i proposa mesures per a garantir la subsistència de caixes rurals i cooperatives

 Compromís considera que la pervivència d’una banca pròpia és l’única manera de garantir l’accés al crèdit de les pimes i empreses autòctones

 Nomdedéu insta a la Diputació a rubricar el manifest en defensa de les caixes rurals i cooperatives de crèdit impulsat per l’Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprendeduría (IUDESCOOP)

 

La Diputació de Castelló debatrà a finals de mes una moció de Compromís en què es reclama a “les Administracions Públiques i al Govern Autonòmic i central que garantisquen la continuïtat de les caixes rurals i de les cooperatives de crèdit, ja que el sistema econòmic i social de la Comunitat Valenciana necessita una banca pròpia”. L’objectiu de la proposta formulada pel portaveu de Compromís, Enric Nomdedéu, és “garantir l’accés al crèdit de les empreses pròpies per a generar ocupació i activitat econòmica”.

Nomdedéu considera que esta iniciativa és “més necessària que mai després que el PP –amb la complicitat de la resta de grups que han format part dels seus consells d’administració- hagen portat a la fallida a les principals caixes valencianes, Bancaixa i la CAM. Davant d’esta situació, només les caixes rurals i les cooperatives de crèdit pròpies poden vertebrar una banca valenciana que permeta als emprenedors castellonencs un accés al crèdit per a desenrotllar els seus projectes”.

La proposta insta al Govern Valencià, a través de la Conselleria d’Economia, a garantir el futur de les caixes rurals i cooperatives per a convertir-les en un instrument al servici del finançament de l’economia valenciana. Per això, s’insta a la Diputaicón que rubrique el manifest de suport a les cooperatives de crèdit i caixes rurals impulsat a iniciativa de l’Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedorisme IUDESCOOP.

A més, es demana traslladar a totes les caixes rurals i cooperatives de crèdit el resultat de la votació, així com al Ministeri d’Economia, a la Conselleria d’Hisenda, a la Confederació de Cooperatives de la Comunitat, a les cambres de comerç i al Banc d’Espanya.

 

Manifest: http://www.manifiestocajasruralesvalencianas.org/