Nomdedéu formalitza la moció i apel•la a tots els grups a votar a favor per “aconseguir el necessari suport de la Generalitat i els ajuntaments”

El portaveu de Compromís en la Diputacíon, Enric Nomdedéu, ha presentat per registre, tal com va anunciar la setmana passada, una moció en el pròxim ple de la Diputació de Castelló debata la “implantació d’un sistema de càtering social a domicili per a famílies sense recursos i amb menors a càrrec seu”. El portaveu de la coalició en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha insistit en la urgència de la iniciativa després que diversos informes hagen corroborat que l’índex de pobresa infantil en la Comunitat Valenciana ha passat del 17 % al 25 %. Segons el portaveu de Compromís en la corporació provincial, “les ajudes per a menjador són insuficients, tant en quantia (un màxim de 3,94 euros quan el preu és de 4,25 euros) com per la cobertura, ja que no cobrix els períodes de vacacions o caps de setmana, segons han indicat.
Segons la proposta de Compromís, fruit de la proposta plantejada per l’edil de Servicis Socials de Vila-real, Mònica Àlvaro, “este sistema de càtering social seria gratuït per a les famílies en situació de risc d’exclusió social, mentre que en la resta d’unitats s’aplicaria “un pagament progressiu en funció de la renda”.
El portaveu de Compromís ha instat al PP i al PSOE a donar suport a esta proposta i a treballar per a aconseguir el suport necessari de la Generalitat i dels ajuntaments