ALFRED-PALAU-TALLAT-1024x690
L’Ajuntament de Betxí va donar anit llum verda per majoria absoluta als comptes de 2015, uns pressupostos que seran “els més socials de la història”, més encara inclús que els dels pressupostos de 2014, any en què Betxí va liderar la inversió social entre els municipis de més de 5.000 habitants de la província de Castelló, segons el Ministeri d’Hisenda.
Així, els comptes de Betxí per 2015 incrementen partides socials com la Borsa de Foment d’Ocupació Local, que augmenta en un 15% i passarà d’una dotació de 35.000 euros en 2014 a 40.000 en 2015. També s’incrementa fins en un 20% la dotació per a ajudes d’emergència, que ascendix de 25.000 a 30.000 euros. “Les nostres prioritats són generar ocupació i estructurar un teixit de protecció social perquè els més desfavorits no es queden desatesos, per això hem realitzat este nou increment en les partides socials, que se suma als augments dels exercicis anteriors”, explica Alfred Remolar. De fet, esta aposta social ha comptat amb el suport de tots els grups de l’Ajuntament –Bloc-Compromís, PSOE i EU-, excepte del PP, que per primera vegada en tota la legislatura –i en any preelectoral- vota en contra dels comptes de l’Ajuntament, i d’esta aposta pel social.
A pesar del rebuig del PP, la resta de grups del consistori també han aprovat mantindre la inversió de 18.000 euros per a continuar i dinamitzar els bancs de llibres de l’escola i l’institut activats per l’equip de Govern de Remolar. A més, en matèria d’educació i per a promocionar i facilitar l’accés al món laboral, s’introdueix una partida de 5.000€ per a beques per a llicenciats, i es mantenen els 2.000 euros per als millors estudiants de batxillerat. “Davant del desmantellament de l’educació pública, des de Betxí volem facilitar les ferramentes perquè, a través de beques, les famílies tinguen més facilitats perquè els jóvens puguen estudiar i accedir treball”, explica Remolar.
MÉS INVERSIÓ I MENYS DEUTE
D’altra banda, també augmenten un 25% les inversions. Així, l’Ajuntament destinarà 75.000 euros per a la segona fase de la millora del Palau. Inversió que, a més, se sumarà a la compromesa per la Diputació després del compromís aconseguit per Remolar. Així mateix, es destinaran 80.000 euros per a la urbanització del lateral de la plaça i la compra d’una vivenda. D’altra banda, en matèria de seguretat, Betxí invertirà 80.000 euros en la construcció d’una rotonda en l’entrada del municipi per a disminuir la perillositat d’este tram i reduir accidents. “Són uns pressupostos realistes i molt socials, en els que a més hi ha inversió productiva que generarà treball per a empreses locals”, explica Remolar.
Des del consistori han destacat que, gràcies a la gestió de l’equip de Govern, i sense renunciar a una “indiscutible i exemplar aposta social”, Betxí ha passat de tindre un deute al principi de la legislatura de més de quatre milions d’euros -4,1 milions-, a un deute actual de 2,9 milions.