hospitalsignatura3

 

El portaveu de Compromís i membre del Consell de Govern de l’Hospital Provincial, Enric Nomdedéu, ha denunciat hui una nova avaria de l’accelerador número 1 de l’Hospital Provincial que es va registrar anit a les 22 hores. “Es tracta de l’enèsima incidència en els acceleradors en el que portem de 2015 i ja s’acumulen més d’un centenar d’avaries en els últims 12 mesos. És absolutament intolerable per als pacients, per als professionals i per a la imatge d’un Hospital que ha de ser una referència precisament en oncologia”, ha recalcat el portaveu de Compromís.
Nomdedéu, que en la reunió de l’última comissió de seguiment del Provincial va posar sobre la taula l’informe rubricat pels professionals d’Oncologia del Provincial en què reclamen un nou accelerador i també va aconseguir que la Conselleria sol·licitara un informe sobre la situació dels acceleradors ha manifestat que “la situació és insostenible i urgixen mesures ja. De fet, esta avaria es produïx just després d’acabar el dijous passat els treballs de manteniment d’este accelerador lineal, la qual cosa demostra que la maquinària per als pacients oncològics no està en condicions de prestar un servici de qualitat que requereixen els malalts”.
Nomdedéu subratlla que esta avaria registrada anit, coincidix en el temps amb la taula redona sobre el futur del Provincial en què el portaveu de Compromís va reclamar l’adquisició d’un nou accelerador. A mes, subratlla que “ja varem anunciar que des de Compromís elevaríem el problema a tots els organismes necessaris. De fet, el 5 de febrer Compromís va informar de la situació al Defensor del Pacient, organització que ha elevat a fiscalia una denúncia sobre la situació dels acceleradors”.
El portaveu de Comrpomís diu que no hi ha cap tipus d’excusa perquè no s’haja donat una solució al problema, ja que ja fa quasi un llustre l’expresident de la Diputació va anunciar un acord del provincial per a adquirir un nou accelerador, però mai és va produir. A més, Nomdedéu recorda que fa tres mesos, des de Compromís en la Diputació és va presentar una moció per a l’adquisició d’un nou accelerador que, davant d’una esmena del PP que eludia el problema, és va acabar retirant.