Nomdedéu recorda que “el problema de fons és el sistema de finançament del Provincial, que rep menys fons que la resta de la xarxa d’hospitals de la Comunitat”

El portaveu de Compromís i membre del Consell de Govern de l’Hospital Provincial, Enric Nomdedéu, ha anunciat hui que “dijous, en la comissió de seguiment de l’Hospital Provincial demanarem explicacions detallades perquè ens aclarisquen les denúncies d’alguns pacients sobre la tardança a autoritzar els denominats medicaments d’alt impacte, vitals per a malalts de càncer”. Nomdedéu ha dit que “és imprescindible que els responsables del Provincial donen explicacions i que aclarisquen què passa, que detallen les causes d’estos retards i que proposen solucions perquè no se torne a repetir esta situació”.
El portaveu de Compromís ha dit que “el problema de fons per a l’autorització d’estos medicaments sembla estar en el seu alt cost, és a dir, en el finançament”. Per això, el també membre del Consell de Govern, ha recordat que“des de Compromís venim reclamant des de fa anys que es remodele el sistema de finançament de l’Hospital Provincial perquè el centre hospitalari castellonenc reba els mateixos fons que la resta d’hospitals de la xarxa pública sanitària de la Comunitat”.
Nomdedéu ha recordat que en el Consell de Govern de fa tres mesos ja li va manifestar al conseller de Sanitat que els fons que rep el Provincial són “insuficients” a causa del model de finançament del Consorci. “Hem constatat que el sistema de finançament del Provincial, a més d’insuficient, és injust, en comparació amb el sistema de finançament general dels hospitals públics de la Comunitat”. En este sentit, ha recordat que “si el Provincial tinguera el mateix sistema de finançament de la resta d’hospitals, rebria al voltant 14 milions d’euros anuals més, la qual cosa serviria per a compensar el dèficit de pagament de medicaments que arrossega el Provincial”.