La coalició vol conèixer si els bombers que treballen a l’aeroport tenen la formació necessària i per això Xavier Trenco pregunta en la Diputació per la seguretat durant les operacions d’aterratge i enlairament.

El portaveu del Grup Compromís a la Diputació de Castelló, Xavier Trenco, ha registrat una bateria de preguntes sobre el conveni de prestació dels serveis d’extinció, salvament i protecció civil en l’aeroport de Castelló, després de l’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers, on s’ha aprovat la firma d’un conveni amb l’empresa gestora de l’aeroport, SNC-Lavalin, i el Consorci.

Trenco ha sol·licitat al president del Consorci, el diputat Luis Rubio, informació detallada sobre els “cursos específics de formació que han seguit els bombers que treballen a l’aeroport” ja que, segons ha dit, “estan al càrrec d’un assumpte de seguretat que requereix la màxima professionalitat”.

Tot açò té a veure amb la preocupació que ens han expressat els professionals que s’hi dediquen a estos treballs”, ha assegurat Xavier Trenco.

Igualment, el portaveu de Compromís vol saber el nombre de bombers que hi participen en la roda d’assistència a l’aeroport durant el temps en què la instal·lació està operativa, “donat que la presència de professionals d’extinció d’incendis i de salvament és un requisit indispensable per al funcionament de la instal·lació aeroportuària. Per tant, volem saber quants estan treballant durant les maniobres d’aterratge i enlairament”. Així mateix, Compromís exigeix ​​que s’establisca el protocol per determinar el sistema que s’ha de seguir l’aeroport quan sol·licite els serveis del Consorci Provincial de Bombers.

D’altra banda, el portaveu de Compromís també vol conèixer “quants treballadors del Consorci es troben en situació de passar a segona activitat” i en quina fase es troba la tramitació de les seves peticions.