Enric Nomdedéu, hui durant l'acte amb la premsa
Enric Nomdedéu, hui durant l’acte amb la premsa

El portaveu de Compromís anuncia una bateria de preguntes sobre el projecte perquè algú ha d’explicar a la ciutadania “com un projecte que la Generalitat xifra en 138 milions, un jutge la fixa en 120 i es pretenia vendre per només 87,5 milions”.

Nomdedéu exigix explicacions urgents d’una “gestió catastròfica d’un projecte que suposarà pèrdues milionàries per a les arques públiques” i reclama que els diners no es detraguen d’inversions pendents per a Castelló

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, portarà al ple de la Diputació de Castelló del dimarts el problema generat per la sentència que obliga a Aerocas –participada, encara que testimonialment, per la corporació Provincial- a pagar 120 milions a l’empresa exgestora de l’aeroport en un únic pagament. Nomdedéu manifesta que “l’obligació d’abonar tot l’import en un únic pagament, i no en 47 anys com pretenia la Generalitat, generarà un important problema per a la Generalitat i podria repercutir també en la Diputació com a accionista”. A més, Nomdedéu tem que els diners “es detraguen de partides destinades a inversions previstes en la província”. Nomdedéu diuy que la sentència, “fruit de la decisió unilateral d’Aerocas de trencar el contracte amb l’exgestora per motius que encara no s’han explicat prou, suposa un renyada per a les arques públiques, ja que seran els ciutadans els que al final paguen els errors de gestió de l’aeroport”.

El portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu ha subratllat que “mentres un jutge xifra el cost de les obres de l’aeroport en 120 milions, i des del Consell xifrava el cost del projecte en 135 milions, Aerocas estava negociant la venda de l’aeroport per 87,5 milions –Segons una resposta escrita de la Diputació de gener d’enguany-, la qual cosa suposa una enorme pèrdua de fons públics, és a dir de diners dels ciutadans”.

Per tots estos motius, i a pesar dels reiterats intents del PP d’eludir els debats sobre l’aeroport en la Diputació, Nomdedéu considera necessari que “es donen explicacions a la ciutadania i presentarem una bateria de preguntes”.