Fajardo insisteix en la importància de crear estratègies d’actuació en un pressupost que siga transversal

Castelló, 7 novembre, 2023

Abans d’iniciar el procés d’aprovació dels propers pressupostos provincials, la diputada provincial de Compromís, Maria Fajardo, ha avançat la proposta de la coalició valencianista de dissenyar estratègies d’actuació i elaborar els comptes del 2024 en perspectiva de gènere i feministes. “Una proposta real i necessària perquè totes les polítiques públiques que es vagen a realitzar compten amb una mirada igualitaria”.

El grup provincial de Compromís ha presentat una moció amb motiu del 25N, en la qual incideix en la proposta de “aplicar la gestió transversal de gènere en tots els processos pressupostaris, la incorporació de la perspectiva de gènere en tots els nivells del procés pressupostari, analitzant els ingressos i despeses amb l’objectiu de promoure la igualtat de gènere”.

Fajardo ha avisat que “incorporar esta proposta a l’elaboració del pressupost provincial no implica cap sobre cost, solament el treball de realitzar uns comptes amb una perspectiva que implique accions per a tota la ciutadania”. Exemples com l’actuació urbanística, places, jardins més amplis, la millora d’il·luminació en zones urbanes amb poca llum, la discriminació positiva en certs sectors de la societat, són passos concrets, encara que és important l’anàlisi de la situació actual de la província per a poder actuar amb objectius establerts”.

Amb l’aprovació d’esta proposta, la finalitat passa perquè “les propostes pressupostaries s’elaboraran amb perspectiva de gènere, fent visible l’impacte diferenciat dels pressupostos sobre els homes i les dones, integrant els objectius de gènere”.

A més, la formació valencianista proposa que l’administració provincial declare la seua voluntat de fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que impregne totes les polítiques desenvolupades”, alguna cosa que només es pot fer “amb uns comptes adequats a estes polítiques”.

Finalment, Fajardo espera que “la Diputació es comprometa a facilitar tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de les desigualtats entre dones i homes i de la violència masclista, com s’ha fet fins al moment”.