Fajardo ha lamentat “la quasi eliminació del Pla Convivint per als municipis de Castelló”

Castelló, 8 novembre, 2023

L’anunci de la Conselleria d’Igualtat de la congelació del Pla Convivint per als municipis valencians “ha caigut com un poal d’aigua freda per als consistoris castellonencs”, ha lamentat Fajardo, que veu “com una iniciativa que anava a comptar amb infraestructures socials necessàries, desapareix d’un dia per a un altre”.

Fajardo espera que “la Diputació de Castelló no seguisca amb la línia de retallar en l’apartat social, perquè seria un colp molt important per a les nostres comarques”, i “esperem que el pressupost per al 2024 compte amb partides que ajuden els municipis que ara es veuran afectats per les noves decisions del Consell”.

Un dels exemples més importants és la construcció dels catorze centres de dia rurals que s’anaven a realitzar a l’interior de la nostra província amb el Pla Convivint, i que ara “desapareixeran de la previsió per a estos municipis. Vistabella, Viver, Sant Jordi, Suera, Teresa o Sot de Ferrer, entre altres, es veuran afectats per esta decisió, passant d’un pressupost previst, a un altre plantejat molt menor, o desapareixeran”.

“Tota obra en marxa s’acabarà, però les obres licitades es paralitzaran, la qual cosa suposa que els ajuntaments hauran de fer front si veuen necessària la infraestructura, i quan estiguen acabades, la Conselleria s’haurà de fer càrrec del servei”, ha lamentat Fajardo, que veu com “el Consell retalla en millorar la vida de les persones”.

El Pla Convivint plantejava la creació de fins a 6600 places a partir d’haver realitzat un diagnòstic de la necessitat en serveis socials destinats a gent gran, persones amb diversitat funcional, trastorns de salut mental, i protecció a l’adolescència i infància. “Viurem una reculada en els serveis públics i de qualitat, i tornarem a les cures familiars, que principalment seran les dones”.

Exemples com Vinaròs, que el mes de maig passat aprovava la delegació de competències per a construir un centre ocupacional per a persones amb discapacitat valorat en 3,8 milions d’euros. “Almenara porta dones de 2016 reivindicant el Centre de Diversitat Funcional, Benicàssim el CEAM. Són molts els municipis que es veuran afectats”, ha finalitzat la diputada provincial de Compromís.