Guardiola ha avançat que “presentarem una esmena per a crear un centre d’Especialitats a l’interior de la província”

Castelló, 9 novembre, 2023

El Consell ha deixat de costat l’aposta del nou Hospital General per a Castelló, amb una previsió de 241 milions d’euros, i que s’ha quedat, “amb només dos milions per a l’ampliació de les actuals instal·lacions”, ha lamentat el diputat provincial, David Guardiola. “Ni el nou hospital, ni infraestructures sanitàries per a Castelló. I encara que Mazón s’esforce ara a desmentir-ho, les xifres no menteixen, i als comptes autonòmics del 2024 no hi ha diners per a un nou Hospital General”.

A més a més, el partit valencianista proposarà la creació d’un centre d’atenció d’especialitats per a l’entorn rural fent que “siga el servei sanitari el que s’aproxime als nostres municipis i no la gent de l’entorn rural la que s’haja de desplaçar”. Esta proposta passa per “dignificar a les poblacions de l’interior de Castelló, amb l’objectiu de garantir una atenció especialitzada a un màxim de 30 minuts de cada habitant de les nostres comarques”.

L’anunci de l’esmena arriba amb la desaparició dels pressupostos de la Generalitat Valenciana de l’aposta del nou Hospital General per a Castelló, que “s’ha quedat amb només dos milions per a ampliar les seues instal·lacions, dels 240 de la nova infraestructura sanitària”, malgrat que el President de la Generalitat “s’ha donat molta pressa en assegurar que la partida està destinada per a la nova infraestructura sanitària, el pressupost diu una altra cosa”.

El projecte original es refereix a un Hospital General que “milloraria l’actual”, i que comptaria amb una superfície de 145.000 metres quadrats. Les instal·lacions de l’aposta sanitària que es va plantejar este mateix any, disposava de 700 llits en habitacions individuals, enfront de les actuals 540 en habitacions dobles. “Una inversió de més de 240 milions d’euros, i que ha desaparegut de la llista de prioritats del Consell per a Castelló. Una aposta sanitària que anava a permetre comptar a la província amb tots els serveis, i a més, amb les millors instal·lacions”.