Guardiola ha reclamat que “els partits que a Les Corts van aprovar retornar el Dret Civil Valencià, ho fagen també al Congrés”

Castelló, 28 de gener, 2024

Compromís presentarà una moció en tots els municipis en els que té representació per a recuperar el Dret Civil Valencià. El portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, ha reclamat que “després de l’acord a Les Corts per recuperar la legislació valenciana, és moment que els ajuntaments fagen el mateix, i recolzen la recuperació del dret civil valencià, contemplat en l’Estatut d’Autonomia.

“Des de Compromís portem molts anys treballant per la recuperació del Dret Civil Valencià que aborda aspectes tant important com el règim econòmic dins de les famílies, i per això, és important el recolzament a allò que era nostre, i es va perdre”, ha explicat Guardiola.

En municipis com Almenara, La Vall d’Uixó, Fondeguilla o Borriana ja han presentat les propostes per a ser debatudes en els plens municipals, amb l’objectiu de “tindre un recolzament més ampli des de tots els municipis possibles”. El Dret Civil Valencià és el conjunt de lleis i normes que servixen per a solucionar els problemes que sorgixen en les relacions entre les persones.

“Ho hem fet de la mà de sindicats, organitzacions professionals, i des d’organitzacions de juristes valencians, i es hora de reclamar als partits que tenen representació al Congrés que donen compliment de l’acord a les Corts Valencianes, i defensen les modificacions legislatives, per tal de que els valencians i valencianes tinguem el nostre dret propi”, ha reivindicat Guardiola.

L’acord passa per demanar l’aprovació al Congrés, i que “presenten en la Comissió Constitucional la reforma necessària per fer efectiva eixa recuperació del Dret Civil Valencià i, en conseqüència, el compliment de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana”.

Guardiola ha demanat consens per aquesta petició que “no aspira a més autogovern, només reclamem que no se’ns discrimine, que no se’ns tracte com a espanyols de segona classe i garantir definitivament l’àmbit de gestió propi previst en el nostre Estatut, el qual no pot desplegar-se sense recuperar esta competència arreplegada”.