Guardiola ha explicat que “el Districte Digital Espaitec de l’UJI està preparat per a acollir el hub tecnològic, que ara es vol traslladar”

Castelló, 31 de gener, 2024

La nova política de la Conselleria d’Innovació ha decidit que el Districte Digital Espaitec de la Universitat Jaume I no és el lloc indicat per a desenvolupar el nou hub tecnològic que hi ha previst desenvolupar. El portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, ha lamentat “este canvi de decisions, quan l’UJI tenia tot llest per a poder acollir esta nova aposta tecnològica”.

“Volem saber la informació que s’ha enviat a l’UJI per a comunicar la decisió del canvi d’ubicació, i que descarta desenvolupar l’actual seu de Districte Digital en Espaitec en l’UJI, i portar-ho al port”, ha explicat Guardiola. La Consellera d’Indústria, Comerç, Innovació i Turisme, Nuria Montes, ja ha informat l’UJI del canvi d’ubicació i de la inversió que marxa al port de Castelló, i deixa fora a la universitat.

Des de Les Corts, la diputada autonòmica, Mónica Àlvaro, ha preguntat ja pel canvi de decisió, i pel protocol que la Conselleria va signar amb l’UJI al juliol del 2022 per al desenvolupament del Districte Digital Espaitec. A més, en resposta a Compromís, la Conselleria assegura la seua intenció de “convertir els ports en hubs tecnològics, per la qual cosa descarten totalment a l’UJI”.

“El Govern del Botànic volia ampliar el Districte Digital a Castelló, en un nou edifici en Espaitec, i ara, sembla que la nova direcció aposta pel port”, ha apuntat Guardiola, i esperem que este canvi “es base en informes que avalen esta decisió de la Conselleria de modificar el projecte original del Districte Digital Espaitec”, i per això “demanem que se’ns aclarisquen els motius del canvi d’ubicació”.

La Conselleria compta amb 100.000 euros de pressupost per al nou hub tecnològic de Castelló, que tenen previst instal·lar-ho en els antics cinemes de la zona del Grau de Castelló. Guardiola ha lamentat la decisió, ja que “l’UJI era l’aposta inicial en la qual poder conjugar el Districte Digital Espaitec i el hub tecnològic digital previst”.