La iniciativa, impulsada des de la Regidoria de Cultura a través del Servei de Promoció del Valencià, ompli el Teatre Municipal de Betxí

El Teatre Municipal de Betxí ha convertit esta vesprada en l’epicentre de la reivindicació i la posada en valor del valencià, coincidint amb la commemoració del ‘Dia dels Lletres Valencianes’. Més d’un centenar d’estudiants d’alumnes de quint i sext de Primària; d’alumnes d’ESO i d’estudiants de Batxillerat, així com veïns majors de 18 anys van abarrotar a partir de les 18.30 hores el Teatre Municipal  en una original iniciativa col·lectiva, pionera en les comarques de Castelló: el ‘Dictat Popular en Valencià’. A través d’esta proposta, impulsada des de la Regidoria de Cultura de la localidad, a través del Servei de Promoció del Valencià, el consistori de Betxí pretén “potenciar, fomentar i dinamitzar l’ús del valencià”, explica el regidor de Cultura, Josep Antoni Meneu. Per incentivar la participació en la trobada, des de l’equip de Govern d’Alfred Remolar es va decidir donar format de concurs al dictat, d’esta manera, els participants opten a  rebre un premi que es lliurarà durant les festes de Sant Antoni, al febrer del 2014. “Considerem que la llengua és i ha de ser un instrument de futur, per això el concurs està dirigit especialment a la gent jove de la localitat, no obstant això, en una de les categories, la dedicada a alumnes de Batxillerat, també poden participar i competir veïns majors de 18 anys”, explica l’alcalde, Alfred Remolar.  Així mateix, tots els participants han rebut un obsequi per la seua implicació en el foment de la llengua.

L’original iniciativa de foment del valencià ha consistit de dictats en cada una de les categories de conegudes obres dels més prestigiosos literats de la literatura pròpia. “Ha sigut una iniciativa cultural, educativa i lúdica al mateix temps, en la que els participants han gaudit d’una activitat diferent”, explica Meneu. Els escrits dels assistents s’avaluaran per part de l’edil de Cultura i del tècnic de Cultura.