Nombrosos usuaris decidixen agafar el tren en estacions veïnes davant la “falta de seguretat i vigilància” a l’entorn de l’estació d’Almassora

Compromís porta una proposta al ple perquè l’Ajuntament inste a Adif a incorporar personal de seguretat, que done tranquil•litat als usuaris i augmente així l’ús de l’estació

Compromís per Almassora ha presentat una moció perquè l’Ajuntament sol•licite a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) la contractació de personal de seguretat en l’entorn de l’estació de tren de la localitat. La proposta, que sorgix a iniciativa de Joves del País Valencià –BLOC Jove-, és fruit de les nombroses denúncies d’usuaris de l’estació que, davant de l’abandó de les dites instal•lacions, se senten en una situació de desemparament quan esperen el tren o baixen en l’estació. En este sentit, el portaveu de Compromís a Almassora, Xavier Trenco, ha manifestat que “com l’estació d’Almassora està molt allunyada del nucli urbà, en una zona de polígons sense desenrotllar urbanísticament, queda molt aïllada i esta situació genera molta inseguretat, tal com ens manifesten nombrosos usuaris”. De fet, segons ha pogut saber Compromís per Almassora, “la situació ara a l’hivern, que fosqueja abans, és molt més preocupant, ja que en l’entorn de l’estació no hi ha ningú, per la qual cosa nombrosos usuaris decidixen agafar els trens de Rodalies en estacions veïnes com Vila-real o Castelló, per a no haver d’esperar en la d’Almassora”.
Per este motiu, des de Compromís s’insta a l’Ajuntament que inste a Adif que “estudie la possiblitat de dotar de vigilància l’estació d’Almassora, ja siga a través d’una contractació directa de personal de seguretat des d’Adif, o a través d’un conveni amb l’Ajuntament”.
Des de Compromís subratllen que esta mesura, a més d’afavorir la seguretat dels usuaris, i per tant incrementar l’ús de l’estació d’Almassora, evitaria també desperfectes i danys en les màquines expenedores de bitllets i la resta de material de l’estació.