La bona gestió econòmica de l’equip de govern posarà fi a un augment que va ser imposat pel Govern central fa quatre anys

Els veïns de Betxí pagaran menys a partir de l’any que ve en concepte d’Impost de Bens Immobles (IBI), ha anunciat l’alcalde, Alfred Remolar. Remolar ha explicat que “la bona gestió de l’equip de govern ha aconseguit que els tres últims anys s’hagen tancat amb superàvit” i, per tant, “hi ha marge d’acció suficient per recuperar el tipus impositiu de 2003”. Els ciutadans de Betxí notaran l’estalvi en un moment en què la crisi econòmica encara afecta a nombroses famílies.
L’alcalde ha recordat que “l’augment del rebut anual es va deure a l’increment del tipus impositiu al qual van obligar les mesures tributàries aprovades pel Govern central” a través d’un reial decret de 2011 que pretenia corregir el dèficit públic. Així, el tipus de gravamen per calcular l’IBI urbà de 2012 i 2013 es va incrementar en un 0,0552 per cent. Dos anys més tard, el Govern del PP va decidir seguir augmentant els tipus, que per al 2014 i 2015 van quedar fixats en el 0,9752 per cent.
Actualment, el tipus impositiu vigent a Betxí és del 0,92 per cent per als immobles urbans i del 0,70 per cent per als rústics, xifres que es veuran reduïdes el 2016 i “suposaran un alleugeriment per a les butxaques dels ciutadans de Betxí “, segons Remolar.