El portaveu de Compromís exigeix que Moliner s’implique per tal de trobar una solució per al poble

El portaveu del Grup Compromís en la Diputació de Castelló, Xavier Trenco, ha presentat un escrit en la seu de la institució provincial demanant que el seu president, Javier Moliner, accedisca a rebre a l’alcaldessa de Navaixes (Alt Palància) i el seu equip de govern. Aquesta petició està motivada per la difícil situació que estan passant en el que algunes fonts consideren el poble més endeutat d’Espanya. Són 700 habitants que, segons les dades publicades pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, deuen a les arques públiques uns 7.000 euros cadascun. A més del deute, l’ajuntament travessa per un autèntic caos legal del qual intenten eixir a poc a poc. Des de l’any 2010 no han pogut presentar els comptes, per exemple.

Xavier Trenco ha recordat que “ha sigut la mala gestió econòmica de l’anterior equip de govern del Partit Popular la que ha portat a Navaixes a un caos legal del qual no podran sortir sense ajuda”.
El diputat de Compromís ha explicat que l’alcaldessa, Patricia Plantado, ha demanat diverses vegades mantindre una reunió amb Moliner “sense que fins la data ho haja aconseguit”. També ha insistit en el fet que el vicepresident de la Diputació i ara candidat del PP al Congrés per Castelló, Miguel Barrachina, “és coneixedor del problema que té Navaixes i vivint com viu a només dos kilòmetres del poble no s’ha dignat a arrimar-se per a tindre una entrevista amb l’alcaldessa”.
Per al portaveu de Compromís en la Diputació “és significatiu que fins i tot els veïns estiguen disposats a pagar una auditoria que els ajude a solucionar aquest embolic legal i per això els ofereixen diners pel carrer”.

Xavier Trenco ha insistit en “la situació de Navaixes l’ha provocada el PP i són ells els que primer haurien d’estar interessats en solucionar-la”. “El Partit Popular hauria de fer menys eslògans dels pobles d’interior i ajudar-los més, sobretot als que han afonat ells”.

Cal recordar que el deute s’ha contret, entre altres coses, per la quantitat d’obres faraòniques que es van fer al poble durant el mandat dels populars, com l’auditori municipal, el pavelló poliesportiu, la Casa de la Música, el Rocòdrom i la compra d’un antic xalet d’estiuejants per convertir-lo en la seu del nou ajuntament. “Per posar un exemple, el poliesportiu ha costat més de set vegades el que estava pressupostat”, ha manifestat el diputat de Compromís.