Compromís organitza una jornada formativa sobre l’impacte i mesures d’emergència climàtica a Castelló

  • Ignasi Garcia: “La lluita contra l’emergència climàtica ha de batallar-se també des de les xicotetes institucions de proximitat en l’àmbit pedagògic i normatiu”

La coalició Compromís ha convocat la jornada “Clima, energia i municipis” el pròxim dissabte 15 de febrer a l’Espai Cultural del Menador de Castelló de la Plana. L’objectiu és donar a conéixer les mesures sociopolítiques aplicables en la present situació d’emergència climàtica, declarada pel Govern Valencià, i marcar un full de ruta per a la transformació energètica dels municipis, la lluita contra el canvi climàtic i la participació de la ciutadania.

El portaveu de Compromís a la ciutat de Castelló, Ignasi Garcia, ha animat tota la militància a acudir i prendre part d’aquesta lluita “que també cal batallar-se des de les xicotetes institucions locals, tant en l’àmbit pedagògic com normatiu”. “La borrasca Glòria va ser un avís contundent dels efectes que el canvi climàtic tindrà sobre el nostre territori. És important que les nostres alcaldies, regidores i regidors coneguen amb quines ferramentes compten per a contrarestar els efectes més destructius d’aquesta situació des del seu espai d’actuació”, ha afegit.

Aquesta sessió de treball comptarà amb les col·laboracions del coordinador de la sectorial d’Energia i Canvi climàtic de Compromís, Toni Montesinos, que impartirà la xerrada “Instruments al nostre abast per a la transició i el canvi de model energètic”; l’alcalde d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, per explicar el cas d’èxit en la transició energètica del seu municipi; i de l’expert en energies renovables i comunitats ciutadanes de l’energia i president de Sapiens Energia coop., Juan Sacri, qui parlarà sobre “Comunitats Ciutadanes de l’Energia: un nou i potent instrument per a l’acció als municipis”.


Compromís organiza una jornada formativa sobre el impacto y medidas de emergencia climática en Castelló

  • Ignasi Garcia: “La lucha contra la emergencia climática tiene que batallarse también desde las pequeñas instituciones de proximidad en el ámbito pedagógico y normativo”

La coalición Compromís ha convocado la jornada “Clima, energía y municipios” el próximo sábado 15 de febrero en el Espacio Cultural del Menador de Castelló de la Plana. El objetivo es dar a conocer las medidas sociopolíticas aplicables en la presente situación de emergencia climática, declarada por el Govern Valencià, y marcar una hoja de ruta para la transformación energética de los municipios, la lucha contra el cambio climático y la participación de la ciudadanía.

El portavoz de Compromís en la ciudad de Castelló, Ignasi Garcia, ha animado toda la militancia a acudir y tomar parte de esta lucha “que también debe de batallarse desde las pequeñas instituciones locales, tanto en el ámbito pedagógico como normativo”. “La borrasca Gloria fue un aviso contundente de los efectos que el cambio climático tendrá sobre nuestro territorio. Es importante que nuestras alcaldías, regidoras y regidores conozcan con qué herramientas cuentan para contrarrestar los efectos más destructivos de esta situación desde su espacio de actuación”, ha añadido.

Esta sesión de trabajo contará con las colaboraciones del coordinador de la sectorial de Energía y Cambio climático de Compromís, Toni Montesinos, que impartirá la charla “Instrumentos a nuestro alcance para la transición y el cambio de modelo energético”; el alcalde de Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, para explicar el caso de éxito en la transición energética de su municipio; y del experto en energías renovables y comunidades ciudadanas de la energía y presidente de Sapiens Energía coop., Juan Sacri, quien hablará sobre “Comunidades Ciudadanas de la Energía: un nuevo y potente instrumento para la acción en los municipios”.