El malestar per l’eliminació de freqüències i serveis en els trens de rodalia entre València i Castelló ha arribat també a la Diputació. Concretament, el Grup Compromís ha presentat una moció en la qual demana que la Corporació Provincial inste al Ministeri de Foment a posar fi al ‘caos’ a la C6 per tal que els usuaris no patisquen a causa de la reducció de trens.
Segons ha explicat el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, “una solució provisional seria posar més autobusos entre Castelló i València”.

El diputat provincial ha insistit en el fet que “són moltes les persones que estudien o treballen en alguna de les ciutats d’aquest recorregut que s’han vist afectades a causa de les obres de l’anomenat ‘tercer carril’. Només entre els estudiants que acudeixen diàriament a la Universitat Jaume, són 6.000 els afectats”. A més, segons ha manifestat Trenco, els usuaris també es queixen que no tenen informació sobre els retards que pateixen els trens.

Aquesta situació “podria fins i tot agreujar-se si es confirmen les notícies que arriben de Foment sobre un possible tall ferroviari al mes d’agost”. El portaveu de la coalició a la Diputació s’ha mostrat també preocupat perquè “tot sembla indicar que no es van a recuperar els horaris i freqüències que hi havia a la C6 abans de les obres”.

Per tot això, Compromís proposa que s’augmenten els autobusos llançadora que supleixen la falta de trens “i així pal•liar els perjudicis als milers d’usuaris que diàriament necessiten utilitzar el tren per al desenvolupament de les seves activitats personals, professionals i educatives”. També, que una vegada acabades les obres, es mantinguen els horaris que hi havia anteriorment a les obres i, finalment, que es facilite informació clara i exhaustiva als usuaris afectats.