Compromís aconsegueix que es canvien les bases dels POIS amb la finalitat que també es beneficien els tres pobles de més de 20.000 habitants que es quedaven fora. Trenco es mostra satisfet per l’ampliació de les ajudes com havia demanat la coalició

El Grup Compromís ha aconseguit que l’equip de govern de la Diputació decidisca canviar les bases dels POIS (Plans d’Obres i Serveis) perquè també puguen beneficar-se els huit pobles de la província de més 20.000 habitants que tenen pedanies.

«Esta petició la va fer Compromís en l’anterior plenari i va aconseguir que les pedanies de Castelló, Almassora, Borriana, Vila-real i Onda pogueren participar dels POIS. Ara s’ha ampliat als pobles que tenen pedanies (Benicarló, Vinaròs i la Vall d’Uixò) i es van quedar fora», ha explicat el portaveu de Compromís, Xavier Trenco.

Este assumpte s’ha abordat en la comissió de creixement econòmic en la qual Trenco ha tornat a subratllar que «nosaltres voldríem que s’unificaren tots els ajuts i també, que foren els mateixos ajuntaments els que decidiren per a què utilitzen estos fons. Però tot i així, estem satisfets d’haver aconseguit que, finalment, els 8 pobles amb més de 20.000 habitants participen en els POIS, encara que haja sigut en dues tandes”, ha destacat.

Trenco ha insistit que els llogarets i les pedanies són els que més necessiten este tipus de plans. Per això s’ha mostrat satisfet que «gràcies a la reivindicació i al treball de Compromís, els pobles menuts no es queden sempre marginats. Almenys, en el tema dels POIS, no ho estaran».