La corrupció és una de les majors preocupacions dels ciutadans de les nostres comarques, segons arrepleguen les enquestes oficials però també les que cada u pot fer amb el seu grup d’amics o en la sobretaula dels diumenges en la família. I la regeneració de la política, òbviament, és un treball que comporta molt de temps i molta voluntat per part els polítics. Però no sols és una qüestió de fons sinó també de forma. Així ho entén el grup Compromís de la Diputació de Castelló que ha registrat una pregunta per al ple del pròxim dimarts en la qual demana a l’equip de govern que pose data a la retirada de plaques amb el nom de polítics condemnats.

El portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, ha recordat que «en el plenari del passat 17 de Novembre de 2015 Compromís va recolzar una moció del grup Castelló en Moviment en la qual s’instava a retirar les plaques col·locades en edificis de la Diputació on apareixen noms de polítics que han estat condemnats per sentència judicial ferma».

Aquesta moció va ser esmenada per part del Partit Popular. «El PP va plantejar que fóra la Federació Espanyola de Municipis i Províncies l’organisme encarregat d’establir un criteri comú per a la retirada d’honors, reconeixements i distincions dels polítics corruptes, que s’hagen fet en llocs públics», ha explicat Trenco. Però «vist que passa el temps i continuen sense retirar-se les plaques dels edificis públics, volem saber quan té previst el PP que es retiren les esmentades plaques».

Segons ha manifestat el portaveu de Compromís en la institució provincial, «el que ens agradaria és que el PP fera acte de contrició i propòsit d’esmena sobre la gestió d’estes persones condemnades, com Carlos Fabra, però com això no ho faran, almenys, si no per ètica, sí per estètica haurien de retirar les plaques».

Trenco ha posat com exemple la placa que encara està en el Centre Provincial d’Energies Renovables de Castelló «però hi ha més». Per a Compromís «és una situació que té molt fàcil solució: que les lleven totes i ja està. Reitere que si el PP no ho fa per convenciment almenys que ho faça per estètica».