El grup de Compromís a la Diputació de Castelló s’ha sumat a la iniciativa de reclamar mitjançant twitter una solució als retards que està patint la línia de rodalies entre València i Castelló. A través del hashtag “#RodaliesDignesC6”, els afectats han pogut exigir a Renfe, a Adif i a Foment que es pose fre al problema de transport que pateixen diàriament milers d’usuaris de la línia C6 de Rodalia entre València i Castelló, a causa de les obres consistents a instal•lar l’ample internacional a una de les dues vies existents.

Des del final de les vacances d’estiu, i coincidint amb l’inici de les classes, el servei ferroviari entre les dues capitals s’ha vist greument afectat amb retallades del servei de més del 50% perquè la instal•lació del tercer carril obliga reduir les freqüències. El Grup Compromís de la Diputació de Castelló ja havia demanat en una moció, aprovada en el ple del passat 16 de febrer, que s’augmenten els autobusos substitutoris que cobreixen el recorregut en hora punta, ja que els usuaris estan obligats a viatjar de peu al haver menys trens de Rodalia.

De la mateixa manera, “és habitual que les unitats arriben a la destinació amb més de quinze minuts de retard si no els porten ja acumulats a l’eixida”, ha explicat el portaveu de Compromís en la institució provincial, Xavier Trenco. Aquests fets causen molèsties a les usuàries fent que arriben tard al treball o a la universitat, “però continuen pagant unes tarifes elevades per al servei prestat, un servei de vegades de vergonya”.

Totes aquestes molèsties, segons la formació política, són massa per al poc benefici que s’obtindrà quan acaben les obres del tercer carril: el temps de trajecte seguirà sent igual per als trens de llarga distància, però perjudicarà als de regionals i rodalies, ja que hauran de deixar pas als trens que circulen sota l’ample internacional que només s’instal•larà a una via.

——————————–
Compromís Diputació se suma a la iniciativa #RodaliesDignesC6 para reclamar al Ministerio una solución a los retrasos causados por las obras del tercer carril
El grupo de Compromís en la Diputación de Castellón se ha sumado a la iniciativa de reclamar mediante twitter una solución a los retrasos que está sufriendo la línea de cercanías entre Valencia y Castellón. A través del hashtag “#RodaliesDignesC6”, los afectados han podido exigir hoy a Renfe, Adif y Fomento que se ponga freno al problema de transporte que sufren diariamente miles de usuarios de la línea C6 de Cercanías entre Valencia y Castellón, debido a las obras que consisten en instalar el ancho internacional en una de las dos vías existentes.

Desde el final de las vacaciones de verano, y coincidiendo con el inicio de las clases, el servicio ferroviario entre las dos capitales se ha visto gravemente afectado por recortes del servicio de más del 50% ya que la instalación del tercer carril obliga reducir las frecuencias.

El Grupo Compromís de la Diputació de Castelló ya había pedido en una moción, aprobada en el pleno del pasado 16 de febrero, que se aumenten los autobuses lanzadera que cubren el recorrido en hora punta porque los usuarios se ven obligados a viajar de pie al haber menos trenes de Cercanías. Del mismo modo, “es habitual que las unidades lleguen al destino con más de quince minutos de retraso, si no los llevan ya acumulados en la salida”, ha explicado el portavoz de Compromís en la institución provincial, Xavier Trenco. Estos hechos causan molestias a las usuarias haciendo que lleguen tarde al trabajo o a la universidad, “pero siguen pagando unas tarifas muy elevadas para el servicio que reciben, un servicio, a veces, de vergüenza”.

Todas estas molestias, según la formación política, son demasiado para el poco beneficio que se obtendrá cuando terminen las obras del tercer carril: el tiempo del trayecto seguirá siendo igual para los trenes de larga distancia, pero perjudicará a los de regionales y cercanías, ya que deberán dejar paso a los trenes que circulan bajo el ancho internacional que sólo se instalará en una vía.