Els usuaris de la piscina del Pau Gumbau, que va ser construïda amb els diners de tots, paguen preus de servei privat. Per posar un exemple: la quota mensual és de 49 euros. El model de gestió que es va triar en el seu moment va ser una concessió de la instal·lació i dels serveis a una empresa privada, però amb la supervisió dels preus a càrrec de la Diputació. Ara s’han revisat estes quotes a l’alça perquè diuen que tenen pèrdues (a Compromís li agradaria tindre tots els documents que acrediten eixa afirmació) ja que els va afectar molt la pujada de l’IVA de fa uns anys.

La revisió dels preus es fa a partir d’una petició, es suposa que raonada (tampoc l’hem vista), de la qual informa el departament econòmic corresponent. Però, és curiós, no coneixem cap informe que defense els interessos dels usuaris. És a dir, els que van pagar les instal·lacions amb els seus impostos, pareix que no compten per a res. Cap informe diu si eixos preus són adequats als serveis que s’ofereixen en la piscina.

Tampoc sabem si els serveis bàsics costen més o menys que les activitats específiques que es realitzen a la instal·lació pública. Compromís ha presentat un recurs a l’increment de preus que es basa, sobretot, en la falta de transparència i el menyspreu absolut cap als usuaris, que en són els propietaris, amb els quals ha actuat el PP. Són precisament els usuaris els que al final paguen la mala gestió dels polítics i de l’empresa. Si no guanyen diners, que deixen la concessió però que no ens provoquen un tall de digestió amb eixos preus que pretenen fer-nos pagar per poder fer esport a la piscina provincial.

Article de Xavier Trenco Pitarch, portaveu de Compromís a la Diputació, publicat al diari “Mediterráneo”.