Compromís demana al PP que complisca l’acord plenari d’aportar el 50% del l’accelerador

Hi ha un refrany en castellà que defineix molt bé el debat que s’ha produït aquesta vesprada durant la celebració del ple de la Diputació del mes d’abril: “uns per altres i la casa sense agranar”, que en valencià es podria traduir com “tres per a sac i el sac en terra “. ¿I tot això, per què? Doncs a propòsit de la compra de l’accelerador lineal que necessita l’hospital Provincial. Per enèsima vegada s’ha abordat el tema en una sessió plenària de la Corporació Provincial, amb respostes aspres del vicepresident, Vicent Sales, que ha utilitzat en les seues intervencions un to aspre i fregant la mala educació, i fins i tot ha arribat a demanar disculpes per això .

El portaveu de Compromís, Xavier Trenco, en una breu intervenció, ha recordat que el ple es va comprometre, a petició del president de la Diputació, Javier Moliner, a “incrementar la partida corresponent que permetera pagar el 50% del cost de l’accelerador”. Segons ha insistit Trenco, “això va succeir en el ple del mes de setembre i des d’aquest moment l’única cosa que ha fet el PP ha estat marejar”. També s’ha referit al pressupost del mateix Consorci Hospitalari, en el qual “sí que està recollida l’aportació de la Conselleria, en concret, 1,6 milions d’euros, mentre que en l’aportació de la Diputació posa que és zero”.

Trenco ha subratllat que en aquest assumpte i en tots “cal complir amb la paraula donada” referint-se amb això a compromís del ple. Posteriorment, després d’haver escoltat els arguments de Vicent Sales com que per treballar cal tenir el carnet d’un determinat partit o que “el tripartit està col·locant a tots els seus amics i familiars”, el portaveu de Compromís a la Diputació ha reconegut que, molt gràficament, que no sabia ni què dir davant aquesta barbaritat. “Diuen que no volen crear polèmica amb la salut dels castellonencs i és l’únic que estan fent. Deixeu-vos d’acusacions i compliu el que vam acordar per unanimitat “, ha conclòs Trenco. Cal recordar que Compromís té en marxa una campanya de signatures perquè la Diputació pague la seua part de l’accelerador.

D’altra banda, Compromís havia presentat una moció en la qual es reclamava que es regularitzara la plantilla de bombers que actualment forma el Consorci Provincial de Bombers. Trenco ha assegurat que “encara no sabem què places es van a oferir”. El portaveu de Compromís a la Diputació ha demanat que es normalitze “la situació d’aquest nombrós col·lectiu, que té una plantilla envellida, un alt índex d’interinitat i una manca de personal evident que repercuteix en el servei”.

“El diputat Luis Rubio no ha estat capaç de mostrar-nos quines són les places que, segons diu, s’han aprovat i van a oferir-se. Ni tan sols tenen notícia d’això els sindicats ni els propis treballadors “. Per tant,  “desconfiem”. Per la seva banda, el portaveu adjunt de Compromís, José Miguel Carbó, ha preguntat a Moliner com va a articular el servei de les brigades forestals que a partir de maig va a ocupar-se del desbrossament i la neteja de les muntanyes.

————————————

COMPROMÍS PIDE AL PP QUE CUMPLA EL ACUERDO PLENARIO DE PAGAR EL 50% DEL PRECIO DEL ACELERADOR DEL PROVINCIAL

Hay un refrán en castellano que define muy bien el debate que se ha producido  esta tarde durante la celebración del pleno de la Diputación del mes de abril: “unos por otros y la casa sin barrer”, que en valenciano se podría traducir como “tres per al sac i el sac en terra”. ¿Y todo esto, por qué? Pues a propósito de la compra del acelerador lineal que necesita el hospital Provincial. Por enésima vez se ha abordado el tema en una sesión plenaria de la Corporación Provincial, con respuestas desabridas del vicepresidente, Vicent Sales, que ha utilizado en sus intervenciones un tono bronco y rozando la mala educación, e incluso ha llegado a pedir disculpas por ello.

El portavoz de Compromís, Xavier Trenco, en una breve intervención, ha recordado que el pleno se comprometió, a petición del presidente de la Diputación, Javier Moliner, a “incrementar la partida correspondiente que permitiera pagar el 50% del coste del acelerador”. Según ha insistido Trenco, “eso sucedió en el pleno del mes de septiembre y desde ese momento lo único que ha hecho el PP ha sido marear la perdiz”.

También se ha referido al presupuesto del propio Consorcio Hospitalario, en el cual “sí que está recogida la aportación de la Conselleria, en concreto, 1,6 millones de euros, mientras que en la aportación de la Diputación pone que es cero”. Trenco ha subrayado que en este asunto y en todos “hay que cumplir con la palabra dada” refiriéndose con ello a compromiso del pleno. Posteriormente, después de haber escuchado los argumentos de Vicent Sales como que para trabajar hay que tener el carnet de un determinado partido o que “el tripartito está colocando a todos sus amigos y familiares”, el portavoz de Compromís en la Diputación ha reconocido que, muy gráficamente, que no sabía ni qué decir ante tamaña barbaridad.

“Dicen que no quieren crear polémica con la salud de los castellonenses y es lo único que están haciendo. Déjense de acusaciones y cumplan lo que acordamos por unanimidad”, ha concluido Trenco. Cabe recrdar que Compromís tiene en marcha una campaña de recogida e firmas para pedir a la Diputación que pague su parte del acelerador.

Por otro lado, Compromís había presentado una moción en la cual se reclamaba que se regularizara la plantilla de bomberos que actualmente forma el Consorcio Provincial de Bomberos. Trenco ha asegurado que “todavía no sabemos  qué plazas se van a ofertar”. El portavoz de Compromís en la Diputación ha pedido que se normalice “la situación de este numeroso colectivo, que tiene una plantilla envejecida, un alto índice de interinidad y una falta de personal evidente que repercute  en el servicio”.  “El diputado Luis Rubio no ha sido capaz de mostrarnos cuáles son las plazas que, según dice, se han aprobado y van a ofertarse. Ni siquiera tienen noticia de ello los sindicatos ni los propios trabajadores”. Por lo tanto, “desconfiamos”.

Por su parte, el portavoz adjunto de Compromís, José Miguel Carbó, ha preguntado a Moliner cómo va a articularse el servicio de las brigadas forestales que a partir de mayo va a ocuparse del desbroce y la limpieza de los montes.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *