Mònica Àlvaro afirma que “l’escàndol del Provincial colpeja de ple al xiringuito del PP de Castelló” i reitera la necessitat d’incloure el Provincial a la xarxa sanitària de la Generalitat, acordada en les Corts. Xavier Trenco: “Moliner ha de donar explicacions el dilluns, davant el consell de Govern del Provincial, del que va excloure a Compromís, i també davant la Diputació”. Marta Sorlí: “El PP no només ha intentat desmantellar la sanitat pública i l’educació, sinó que, presumptament, ha permès que la saquegen. Cal fer-los fora del Congrés per canviar les coses”

Davant el nou escàndol de suposada corrupció en la sanitat pública i concretament a l’Hospital Provincial de Castelló, “Compromís no pensa quedar-se de braços creuats i seguirà fiscalitzant la gestió i denunciant als supòsits saquejadors”. Així ho han manifestat aquest divendres la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro i el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, els quals, acompanyats de la diputada en funcions i candidata al Congrés, Marta Sorlí, han mantingut hui una reunió amb els treballadors del Provincial i representants del sindicat CCOO per analitzar la “situació d’escàndol total d’un hospital de referència, com el Provincial, que el PP va convertir en el seu xiringuito particular”.

En aquest sentit, Àlvaro, que ahir mateix va reclamar a les Corts d’urgència la compareixença de la Consellera de Sanitat, Carmen Montón, hui ha tramitat una petició de documentació urgent perquè el grup Compromís “accedisca immediatament a tota la documentació que des de Sanitat s’han derivat a la Fiscalia perquè volem revisar fins a l’última de les factures i els contractes”.

Álvaro ha afegit que aquest escàndol “explica els motius de l’oposició del PP a unificar el Provincial a la xarxa sanitària pública de la Generat, perquè en el fons els populars l’únic que pretenien era mantindre el seu “xiringuito”. No obstant això, a proposta de Compromís, i en benefici dels pacients, les Corts van acordar iniciar la unificació, perquè el Provincial s’incorpore a la xarxa pública i deixe de ser una anomalia administrativa i sanitària “.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, ha afirmat que “l’etapa investigada colpeja de ple presumptament no només a l’expresident Carlos Fabra, sinó també al president de la Diputació, Javier Moliner”. Per això, ha recomanat a Moliner que “aprofite la Junta de Govern del Provincial de la que va excloure a Compromís, per donar explicacions”.

A més, ha afegit que “també hauria d’aprofitar el ple ordinari de dimarts a la Diputació per aclarir per què va mantenir a Miguel Llorens en el càrrec de director econòmic i per què, quan el seu substitut va informar en 2015 de suposades irregularitats als serveis jurídics de la Generalitat ningú va moure ni un dit “.

Per la seua banda, la diputada funcions al Congrés, i número u de la candidatura A la Valenciana, Marta Sorlí, ha anunciat que “traslladarà al Congrés una proposició per acabar amb la particularitat legal de l’Hospital Provincial perquè aquest centre hospitalari i la sanitat en general ha de ser pública i universal i estar al servei dels pacients i de la ciutadania, no al servei d’interessos econòmics particulars com sembla que s’està demostrant “.

———————————

Compromís reclama de urgencia a Sanidad copia de toda la documentación aportada a Anticorrupción por el caso del Provincial

Àlvaro afirma que “el escándalo del Provincial golpea de lleno al “chiringuito del PP de Castelló” y reitera la necesidad de incluir el Provincial en la red sanitaria de la Generalitat, acordada en les Corts

Trenco: “Moliner debe dar explicaciones el lunes, ante el consejo de Gobierno del Provincial, del que excluyó a Compromís, y también ante la Diputación”

Sorlí: “El PP no sólo ha intentado desmantelar la sanidad pública y la educación, sino que, presuntamente, ha permitido que la saqueen. Hay que echarles del Congreso para cambiar las cosas”

Ante el nuevo escándalo de supuesta corrupción en la sanidad pública y concretamente en el Hospital Provincial de Castelló, “Compromís no piensa quedarse de brazos cruzados y va a seguir fiscalizando la gestión y denunciando a los supuestos saqueadores”. Así lo han manifestado hoy la portavoz adjunta de Compromís en les Corts, Mônica Álvaro y el portavoz de Compromís en la Diputación, Xavier Trenco, quienes acompañados de la diputada en funciones y candidata al Congreso, Marta Sorlí, han mantenido hoy una reunión con los trabajadores del Provincial y representantes del sindicato CCOO para analizar la “situación de escándalo total de un hospital de referencia, como el Provincial, que el PP convirtió en su chiringuito particular”.

En este sentido, Álvaro, que ayer mismo reclamó en les Corts de urgencia la comparecencia de la Consellera de Sanidad, Carmen Montón, hoy ha tramitado una petición de documentación urgente para que el grupo Compromís “acceda de inmediato a toda la documentación que desde Sanidad se han derivado a la Fiscalía porque queremos revisar hasta la última de las facturas y los contratos”. Álvaro ha añadido que este escándalo “explica los motivos de la oposición del PP a unificar el Provincial en la red sanitaria pública de la Generat, porque en el fondo los populares lo único que pretendían era mantener su chiringuito. Sin embargo, a propuesta de Compromís, y en beneficio de los pacientes, les Corts acordaron iniciar la unificación, para que el Provincial se incorpore a la red pública y deje de ser una anomalía administrativa y sanitaria”.

Por su parte, el portavoz de Compromís en la Diputación, Xavier Tenco, ha afirmado que “la etapa investigada golpea de lleno presuntamente no sólo al ex presidente Carlos Fabra, sino también al presidente de la Diputación, Javier Moliner”. Por ello, ha recomendado a Moliner que “aproveche la Junta de Gobierno del Provincial de la que excluyó a Compromís, para dar explicaciones”. Además, ha añadido que “también debería aprovechar el pleno ordinario del martes en la Diputación para aclarar por qué mantuvo a Miguel Llorens en el cargo de director económico y por qué, cuando su sustituto informó en 2015 de supuestas irregularidades a los servicios jurídicos de la Generalitat nadie movió ni un dedo”.

Por su parte, la diputada en funciones en el Congreso, y número uno de la candidatura A la Valenciana, Marta Sorlí, ha anunciado que “trasladará al Congreso una proposición para acabar con la particularidad legal del Hospital Provincial porque este centro hospitalario y la sanidad en general debe ser pública y universal y estar al servicio de los pacientes y de la ciudadanía, no al servicio de intereses económicos particulares como parece que se está demostrando”.