Les notícies que ens arriben des de certs racons de les institucions de Castelló són realment preocupants. Tot i que fa unes setmanes podíem comprovar que la Diputació començava a vore amb bons ulls -i certa resignació, tot s’ha de dir- garantir la reforma de la Casa Matutano, les darreres declaracions i, sobretot, el vet des del Grup Popular municipal d’una declaració institucional per a demanar a Javier Moliner i Vicent Sales, president i vicepresident de la Diputació, respectivament, una actuació ràpida sobre l’edifici, fa pensar que l’ens provincial està per altres afers que consideren més urgents i humits.

Ja sabem que cadascú té les seues prioritats. Però és, com a mínim, curiosa aquesta manera de procedir. Fa pocs mesos, els representants del Partit Popular anaven fent rodes de premsa “rescatant” edificis de la mala gestió de les seues antigues Conselleries (eixes que ocuparen durant vint anys i que deixaren amb uns forats dignes d’un gruyère). Ara pareix que a eixos mateixos “rescatadors” no els vindria mal un flotador, per a no afonar-se a les aigües de la piscina, o un casc, no siga que els caiga al cap alguna pedra de la façana de l’antic museu provincial.

I és que queda molt ridícul anar d’herois de mantega, amb uns pressupostos de tall continuista, clientelars, que no solucionen cap necessitat urgent del territori en general i dels pobles de l’interior en particular. I que, a més, no poden garantir la integritat dels edificis principals que són de gestió directa de la Diputació.

Des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ja s’ha demanat formalment i en repetides ocasions que el senyor Vicent Sales faça la seua feina. Els ho demanem també des de Compromís a la Diputació, i els ho demanaran, de ben segur, desenes de milers de castellonencs que no veuen amb bons ulls que el Partit Popular utilitze els seus amplis espais institucionals per a atrinxerar-se i, actuant de forma deslleial, enfrontar unes institucions amb d’altres amb l’esperança de crear confusió i aprofitar-se’n electoralment. Però coincidiran amb mi que la deslleialtat no hauria de tindre cabuda en la nostra política.

Pau Ferrando i Tàrrega és portaveu adjunt del grup de Compromís a la Diputació Castelló

Article publicat dilluns 4 de desembre al diari “Mediterráneo”.